Büyükçekmece Huzurevi Yatalak Hasta Bakımı

 Büyükçekmece huzurevi, teknolojinin sağlık sektöründe nasıl yardımcı olabileceğinin canlı bir örneğidir. 7/24 canlı sohbet sistemi, teletıp hizmeti ve ayrıca hemşirelerin ve doktorların günlük işlerinde yardımcı olan AI odaklı bir sanal asistanı var.

Büyükçekmece huzurevi, hastalara yönelik hizmetlerini iyileştirmek için AI kullanıyor. Randevuları planlamaktan tıbbi tavsiye vermeye ve hastalara yaklaşan randevular hakkında hatırlatmalar göndermeye kadar her konuda onlara yardımcı olan yapay zeka destekli bir sanal asistanları var. AI asistanı ayrıca hasta sorularını yanıtlama, doktor randevularını planlama ve yaklaşan doktor randevuları hakkında hastalara hatırlatma gönderme gibi görevlerde de yardımcı olur. Ayrıca, hastaların sorunlarını uzaktan teşhis etmelerini sağlayan bir teletıp hizmetine de sahiptirler.

Büyükçekmece huzurevi, İstanbul, Türkiye'de bir binadır. 19. yüzyılda Osmanlı padişahı Abdülmecid tarafından yaptırılmıştır. Bina restore edilmiş ve şimdi İslam sanatları ve el sanatları müzesi olarak kullanılmaktadır. Dünya Savaşı sırasında askeri hastane olarak da kullanılmış.

Bu yapının ilginç özelliklerinden biri, üzerlerinde güzel arabesk desenler bulunan dört minaresi. Kırmızı tuğladan yapılırlar ve yüzeylerinde farklı desenler bulunur, bu da onları birçok renge boyanmış gibi gösterir.

Minareler, çatının köşelerinde yer alır ve bu da onları yukarıdaki çatıyı destekleyen dört sütun gibi gösterir.

"Büyükçekmece Huzurevi, İstanbul, Türkiye'de bir huzurevidir. Türkiye'nin en eski ve en büyük huzurevidir."

16 Eylül 1894 tarihinde Mehmet Akif Ersoy tarafından kurulmuştur. İlk Türk gazetesi "Vatan"ı da o kurmuştur. Huzurevinin ilk binası 1894 yılında mimar Ahmet Arif tarafından yapılmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarıyer Yaşlı Bakımevleri İstanbul Huzurevi

Beylikdüzü Huzurevi Yaşlı Bakımevi Fiyatları